SOK Mostar iduće sezone u Premijer ligi!

SOK Mostar iduće sezone u Premijer ligi!

SOK Mostar u Premier Ligi

Studentski odbojkaški klub Mostar pobjednik je Superlige FBiH za sezonu 2018/19. i povratnik u Premijer ligu BiH. U finalu doigravanja SOK Mostar je dva puta s 3:0 u setovima svladao ekipu ŽOK Orašje.

Uzvratna utakmica finala doigravanja privukla je u dvoranu na Bijelom brijegu oko 500 gledatelja koji su vidjeli sigurnu pobjedu domaćina.

Gošće iz Orašja na početku prvog seta imale su prednost 3:0, a zatim SOK Mostar radi seriju 6:0, te na sredini seta ima vodstvo 12:8. Prvi set završen je kod rezultata 25:15 za mostarske studentice.
Više neizvjesnosti bilo je u drugom setu, a ŽOK Orašje u završnici dolazi na samo dva poena zaostatka. Ipak, domaće odbojkašice nisu dopustile iznenađenje, te su rutinskom igrom isti osvojile s 25:20.U trećem setu SOK Mostar je na tehničkom timeoutu imao vodstvo 12:3 koje je do kraja seta i povećao za konačnih 25:12 i pobjedu 3:0 u setovima.
Za studentski odbojkaški klub kojeg predstavljaju studentice mostarskog Sveučilišta ovo je veliki uspjeh posebice zbog činjenice jer je SOK Mostar jedini studentski kolektiv koji se ikada našao u Premier Ligi BIH a studentice ovaj uspjeh ponavljaju već dvije sezone.