Odbojka Mostar

Odbojkaški sportski kolektiv SCM-a

Klub je nastao 2013. godine kao želja mladih studentica za rekreativnim bavljenjem odbojkom koja je nedostajala gradu Mostaru. Od osnutka klub niže vrhunske rezultate i postao je iznimno praćen na domaćim utakmicama te prepoznat u cijeloj zemlji. Članice kluba isključivo su studentice kojima uz bavljenje sportom želimo pomoći pri obrazovanju pa tako većina njih živi u Studentskom centru Mostar i studiraju na mostarskom Sveučilištu.

Cilj kluba je djelovati po principu američkih sportskih kampusa gdje svi studenti imaju priliku pronaći sport za sebe i profesionalno se njime baviti.
Osim seniorske ekipe koja je dosegla najviši rang natjecanja osnovni cilj ovog sportskog kolektiva je stvoriti kvalitetan podmladak.
Iznimno smo ponosni na našu školu odbojke koja djeluje već šestu godinu i broji preko 140 članica, a trenutno škola ima uzraste od 7-18 godina.

Budući da jako malo sportskih klubova radi na pomlatku i razvoju novih mladih generacija, SOK Mostar želi odbojku vratiti na sportske terene i privući nove generacije. Svake godine nastojimo organizirati ili sudjelovati na različitim turnirima kako bi zadržali mlade generacije da budu dio našeg sportskog kolektiva i kroz par godina se priključe prvom timu.

ŠKOLA ODBOJKE

Škola odbojke je osnovana nedugo nakon osnivanja kluba i vrlo brzo je privukla veliki broj djevojčica koje danas treniraju u našem klubu.
Nakon pet godina postojanja s ponosom možemo reći da naša škola danas broji više od 140 djevojčica grada Mostara uzrasta od 7 do 18 godina.
Broj polaznika svake godine sve više raste i zainteresiranost djevojčica al i roditelja za ovaj najpopularniji ženski sport je sve veća.
Iz škole odbojke smo nakon tri godine izdvojili ekipu kadetkinja koje se danas natječu u I. Federalnoj ligi, te se svake godine nekoliko njih priključuje seniorskom timu.
Treninzi se održavaju 2-4 puta tjedno i to u četiri različite dvorane u kojima su djeca podjeljena po uzrastima. Stručno vođenje treninga obavlja šest trenerica, a sve su članice seniorskog tima. Stručnim vođenjem i dodatnom edukacijom treneri nastoje pozitivno utjecati na optimalan razvoj djece kao i njihovih ljudskih osobina, sposobnosti i motoričkih znanja, a u pojedinim slučajevima i maksimalno razviti takve osobine i sposobnosti.

Veliki uspjesi odbojkašica

Studentski odbojkaški klub Mostar je član Odbojkaškog saveza FBiH od 2013. godine kada je nastupio u II. Federalnoj ligi i od tada niže samo uspjehe. SOK Mostar se već drugu godinu natječe u Premier ligi BiH što je najviši rang natjecanja u BiH.

Postani i ti dio tima

Anita Glibić, mag.nov. – Voditelj sektora društvenih djelatnosti
Email: drustvene.djelatnosti@scm.ba | Tel: 036 337 204 | Fax: 036 315 364